Kerhot, ajotunnit, leirit ja kurssit

Kuopion Ravinuorten harrastustoiminta keskeytyy 13.3. alkaen toistaiseksi

Seuraamme tässä tilanteessa muita Kuopion kaupungin harrastustoimijoita ja keskeytämme myös meidän toimintamme 13.3. alkaen toistaiseksi. Tämä koskee siis kerhoa, kursseja, p-korttikurssia, ponisynttäreitä, ajotunteja sekä muita meidän raviradalla tapahtuvia toimintoja. Tiedotamme myöhemmin siirretäänkö toimintoja myöhempään ajankohtaan vai perutaanko ne kokonaan.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muista muutoksista. 

 

Jos nuorisotoiminnan tiimoilta on kysyttävää ole yhteydessä 

Nina Väisänen

p. 044-749 7477

nina.vaisanen@kuopionravirata.fi

Kerhot

Järjestämme kevät ja syksykausilla poni ja kepparikerhoja Kuopion raviradalla.

Poni- ja kepparikerhoja järjestetään raviradalla keskiviikkoisin. Sekä poni- että kepparikerhoissa on vielä tilaa uusille harrastajille. 

Ponikerho, joka toinen viikko parillisilla viikoilla keskiviikkoisin Peruttu

Kepparikerho, joka toinen viikko parittomilla viikoilla keskiviikkoisin Peruttu

Ilmoittautuminen kerhoihin ja lisätiedot: tauolla toistaiseksi!

 

Ajotunnit ja ajokokeilut

Ajotunnit ovat suunnattu tehokkaasti ja yksillöllisesti ajamista ja valjastamista oppimaan haluaville. Ajotunnit tukevat hyvin kurssipolkua ja ylläpitävät ja kehittävät taitoja kurssien välissä. 

Ajokokeilut ovat suunnattu niille, jotka haluavat pienen kokemuksen ja katsauksen ajamiseen ja valjastamiseen tai ihan vain hevoseen tutustumiseen. Ajokokeilussa pääset rauhallisessa ilmapiirissä kokeilemaan ajamista, tutustumaan lajiin ja siihen millaista se on. 

Järjestämme kysynnän mukaan ajotunteja ja ajokokeiluja 1-4 hlö ryhmille niin aikuisille kuin lapsille (suositus alaikä 6 v.).  Ajotunnit ja ajokokeilut ovat sovittavissa niin arki- kuin viikonloppu päiville ja illoille. Hinnat: 30€ / hlö / 1,5 h.

Kysy lisää ja varaa oma ajotuntisi: tauolla toistaiseksi!


Leirit

Järjestämme kesäisin ja loma-aikaan ponileirejä, niin päivä kuin yö toteutuksella kaiken ikäisille. Ilmoittautuminen kursseille ja leireille tämän lomakkeen kautta.

Toimintoja ohjaa koulutetut ohjaajat ja asiakastyöskentelyyn sopivat ponit ja hevoset.

Leirit 2020: 

Ponipäiväleiri I 2.-5.6. klo 9-14. Peruttu

Tutustumme ponien hoitoon ja käsittelyyn, opettelemme valjastamista ja ajamista sekä ratsastelemme. Puuhastelemme keppihevosten kanssa sekä pelailemme ja lounastamme joka päivä. Kesto 5h/päivä, hinta 120€. 

Ponipäiväleiri II 8.-11.6. klo 9-14. Peruttu

Tutustumme ponien hoitoon ja käsittelyyn, opettelemme valjastamista ja ajamista sekä ratsastelemme. Puuhastelemme keppihevosten kanssa sekä pelailemme ja lounastamme joka päivä. Kesto 5h/päivä, hinta 120€.


Kurssit

Järjestämme keväisin ja syksyisin vähintään kerran kurssisarja, johon kuuluu hoito,- perus,- jatkokurssi I ja II sekä ainakin keväisin valmennuskurssi. Kurssit kestävät 6 h, johon sisältyy lounas, hinta on 40€. Lisäksi kursseilla tulee olla ravinuorten jäsen, jotta vakuutus on voimassa toiminnan ajan. Jäseneksi voi liittyä joko https://go.hoika.net/public/Login.aspx?sid=3413 tai ilmoittautumisen yhteydessä siitä mainita, jolloin liittyminen menee suoraan meidän kautta. 

Ilmoittautuminen kursseille ja leireille tämän lomakkeen kautta. Toimintoja ohjaa koulutetut ohjaajat ja asiakastyöskentelyyn sopivat ponit ja hevoset.

 

Hoitokurssi

Kurssilla tutustutaan poneihin ja opetellaan ponin perushoitoa ja käsittelyä sekä opetellaan toimintatapoja tallissa. Lisäksi kurssilla pääsee testaamaan, millaista ajaminen on ja opetellaan sen alkeita. Kurssin tavoitteena on, että kurssilainen osaa käsitellä ponia ja toimia tallissa oikein. Kesto 6h, hinta: 40€.

Seuraava kurssi: 25.1.2020 lauantaina.  

 

Peruskurssi

Kurssilla opetellaan ponin valjaita, valjastamista ja ponin ohjastamista kärryillä. Lisäksi tutustutaan tarkemmin ponin päivittäisiin tarpeisiin. Kurssin tavoitteena on, että kurssilainen osaa valjastaa ja ajaa avustettuna. Kesto 6h, hinta 40€.

Seuraava kurssi 3.3.2020. 

 

Jatkokurssi I 

Kurssilla opetellaan itsenäistä ponin valjastamista ja ponin ohjastamista kärryillä. Lisäksi tutustutaan tarkemmin ponin päivittäisiin tarpeisiin ja hoitamiseen. Kurssin loputtua tavoitteena, että kurssilainen osaa valjastaa ja ajaa itsenäisesti. Kesto 6h, hinta 40€.

Seuraava kurssi 4.3.2020. 

 

Jatkokurssi II 

Kurssilla syvennetään tietoja valjaista ja erikoisvarusteista ja niiden käyttötarkoituksista sekä opetellaan ponilla itsenäistä hidas –ja nopeavauhtista ajamista niin raviradalla ja kuin muuallakin. Kurssin tarkoituksena on valmistella kurssilainen P-korttikurssille, jonka suoritettua poneilla pääsee ajamaan kilpaa raveihin. Kesto 6h, hinta 40€. 

Seuraava kurssi 18.4.2020. Peruttu

 

P-korttikurssi Siirretään loppu kesään/ syksyyn, tarkempi ajankohta selviää myöhemmin

P-ajoluvan voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta. Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla. 
Hinta: kurssimaksu 85€ + Hippoksen ajolupa ja lisenssi 56€ (Hippos laskuttaa kortin saatua)

Seuraava kurssi kesäkuussa 8.-14.6.2020.
Lataa ja täytä linkin lomake ja toimita joko ravinuoret@kuopionravirata.fi osoitteeseen tai Kuopion raviradan toimistoon. 

 

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi syventää ponin valmennuksesta ja kilpailuttamisesta. Kurssi on tarkoitettu jo itsenäisesti ajaville, valmentajille, ohjastajille, jotka tähtäävät tai jo treenaavat ponia säännöllisesti. Mukaan voi osallistua niin omalla tai laina ponilla kuin kuunteluoppilaanakin.  

 

Monté -kurssi

Monté -kurssi järjestetään kysynnän mukaan yhteistyössä ammattiohjastajien kanssa ja se on avoin niin poni kuin hevosratsukoille sekä kuunteluoppilaille. 
Toteutetaan kysynnän mukaan, kysy seuraavaa kurssi aikaa.

Tervetuloa Kuopion raviradalle!