« Elokuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Ohje kilpailijoille Kuopion raveihin

Raveihin ilmoittaminen
- Kunkin ravipäivän sarjat ja ilmoittamisajat löytyvät Kilpailukutsut -lehdestä ja Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä.
- Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain vastuullinen valmentaja. Hevosen pystyy ilmoittamaan starttiin hankkimalla tunnukset Hippoksen Heppa-järjestelmään ja tekemällä internet-ilmoittamisen, tai soittamalla raviradalle ilmoittautumispäivänä määrättyyn kellonaikaan mennessä. Ilmoittaessasi hevosta starttiin kerro ensin sarja johon haluat sen ilmoittaa. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet.
- Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä noin klo 13.00. Listat ovat nähtävissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä
- Ravien käsiohjelmia on ostettavissa raviradan toimistosta pari päivää ennen raveja sekä ravitapahtumissa.

Omistajien pääsyliput Heppa-järjestelmästä
-
Heppa-järjestelmän käyttäjänä voit tulostaa itsellesi yhden sisäänpääsylipun/hevonen Kuopion raveihin sille päivälle, jolloin hevosesi starttaa Sorsasalossa. Lippu löytyy Heppa-järjestelmän Oma talli –osiosta. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan!

Ravipäivä ja kilpailurutiinit
- Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

Katokset
Katosvaraukset on mainittava heti ilmoittamisen yhteydessä. Kerro myös samalla erityistoiveesi katoksen suhteen. Katospaikka on ilmainen. Vierastallipaikka on 10 €/hevonen. Yöpyminen vierastallissa 20 €/yö/hevonen.

Katoslistat
Katoslistat ovat nähtävillä varikkoportilla, katoksilla, sisäänkirjoituksessa ja tallikahvion seinällä. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat tarpeen mukaan katospaikkasi sijainnin.

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on 10 €/ hevonen (pois lukien koe- ja ponilähdöt).

Voilokit
Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Kuittauksen jälkeen voilokit ovat kilpailijan vastuulla, joten pidä niistä hyvää huolta ja palauta ne siistissä kunnossa. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.

Kengitysinfo
Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoitukseen tai varikkohenkilökunnalle heti kun se on tiedossa tai viimeistään tuntia ennen lähdön esittelyä. Toto4/Toto76-kohteiden osalta tiedot on ilmoitettava tuntia ennen ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Ilman kenkiä ajaminen kielletty 15.11.-15.3.

Jenkkikärryinfo
Sisäänkirjoituksen yhteydessä kilpailijoilta toivotaan tietoa siitä, että ajetaanko hevosilla ns. jenkkikärryillä.

Tunnistus
Tunnistettavan hevosen passi on jätettävä sisäänkirjoitukseen. Tunnistaja käy tunnistamassa hevosen katospaikalla. Hevosella ei saa olla  tunnistamistilanteessa tunnistusta haittaavia suojia tai varusteita. Muista pitää hevosen passi aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kaikki voittajahevoset tunnistetaan välittömästi lähdön jälkeen. Lisäksi voidaan tehdä muita satunnaisia tunnistuksia.

Raviponien tunnistaminen ja mittaaminen
- Poni tunnistetaan ja mitataan aina ennen uran ensimmäistä kilpailua ja mittaustulos merkitään raviponin mittauskorttiin.
- Ponin passi ja mittauskortti on oltava mukana aina kun poni tunnistetaan ja mitataan.
- Lisäksi 3-6-vuotias poni mitataan vuosittain aina ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
- 7-vuotiaana tai vanhempana uransa aloittava poni tunnistetaan ja mitataan ennen ensimmäistä kilpailua.
- 7-vuotiaana poni tunnistetaan ja suoritetaan loppumittaus ennen kalenterivuoden ensimmäistä kilpailua.
- Mittauksen saa suorittaa vain ravien eläinlääkäri tai muu toimihenkilö sekä hevosjalostusliiton toimihenkilö tai Suomen Ratsastajainliiton virallinen mittaaja.
- A-kategorian poneilla säkäkorkeus saa olla enintään 107 cm ja B-kategoriassa säkäkorkeus saa olla 107,1 -130 cm.

Lämmitys
Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin niin että vasten kilpailusuuntaa ajaminen hitaammassa vauhdissa tapahtuu radan ulkoreunalla.
Raviponin lämmitys tapahtuu kahta uloimmaista rataa vasten kilpailusuuntaa.

Alkotesti
Kaikki yli 15-vuotiaat ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.

Rangaistukset
Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa. Rangaistuksista tiedotetaan myös Heppa-järjestelmässä.

Kengitysseppä
Kengityssepän tavoittaa ottamalla yhteyden varikon henkilökuntaan.

Eläinlääkäri
Eläinlääkärin tavoittaa yleensä eläinlääkärin kopilta. Muussa tapauksessa ota yhteyttä varikon henkilökuntaan.

Näytteenotto
Näytteenottotilat ovat tallirakennuksessa. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.

Ensihoito
Ensihoitohenkilökuntaa tarvittaessa ota yhteys varikon henkilökuntaan.

Voittajaseremoniat
Seremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan ulkoreunan voittajakehässä. Kuopion Toto4- ja Toto76-ravien voittajakuvat (1 kpl) lähetetään voittajahevosten omistajille. Lisäkuvia voit tilata Juhani Hynyseltä, p. 0440 - 577 677 tai juhyny@gmail.com. Katso lisätietoja täältä.


Lämmitysajat ja paljon muuta tärkeää informaatiota löydät ravien käsiohjelmasta, joten tutustu siihen huolella. Käsiohjelmasta löydät myös raviradan yhteystiedot. Valmentaja saa käsiohjelman sisäänkirjoituksesta voilokin kuittaamisen yhteydessä.

Varikkoalueen työntekijät auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan sattuessa ravien aikana. Eläinlääkärin kopissa on myös varavarusteita. Näitä on mahdollista lainata varusterikon sattuessa.

Startin jälkeen
- Hevosten pesuhalli on avoinna koko ravien ajan. Ole ystävällinen ja pese ripeästi hevosesi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesemään. Lämpimän veden määrä on rajallinen, joten varusteiden ja kärryjen peseminen sillä ei ole suotavaa. Varusteiden pesupaikka sijaitsee pesuhallin päädyssä.
- Kun hevosmäärä on suuri, joudutaan katospaikkoja jakamaan. Jos katoksesi on jaettu, yritä suoriutua mahdollisimman nopeasti startin jälkeen pois siitä, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.
- Palauta voilokkisi sisäänkirjoitukseen, sillä niitä tarvitaan seuraavissakin raveissa. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on auki n. puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.
- Palkinnot maksetaan 10 arkipäivän kuluessa ravipäivästä. Dopingtesteissä käyneiden osalta palkintoja pidätetään dopingtulosten selviämiseen asti.

Muuta
- Kuopion Ravirata Oy:n/ Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry:n toimisto on avoinna ma - to klo 8-15 ja ravipäivinä aamukahdeksasta ravien päättymiseen saakka. Toimisto on suljettu perjantaisin. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan raviradan internet-sivuilla.

Tervetuloa kilpailemaan Kuopion raveihin!

Kuopion Ravirata Oy
Sorsasalo
70420 KUOPIO
puh. 010 – 321 5750