« Syyskuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Heinäkenkä eli "Heinis"

Heinäkenkä on 5 –vuotias suomenhevonen ja sitä valmentaa Tero Mäenpää. Heinäkenkä on suonut omistajilleen tähän mennessä runsaasti sydämentykytyksiä niin hyvässä kuin pahassakin. Kaksivuotiskesän aikana aloitettu hiekansyöntiharrastus johti ähkyleikkaukseen Hyvinkään hevossairaalassa. Leikkauksesta toipuminen sujui yllättävän hyvin, tosin ns. koppihoito- osuuden jälkeen eniten kävi sääliksi Teron avovaimoa Katia, joka suoritti päivittäisiä kävelytyslenkkejä lievästi sanottuna virtavan hevosen kanssa. Pikkuhiljaa vatsan haava parani ja alkoi kestämään normaalia tarhassa riekkumista.

Opetus- ja koelähtö suoritettiin kunnialla loppuvuodesta 2009 ja ensimmäiseen starttiin tultiin hyvin maltillisin odotuksin. Omistajaporukka oli hyvin iloinen Heinäkengän asenteesta startissa. Ja kyllähän voitto lämmittää aina. Tero oli havainnut pientä taantumaa hevosen treeneissä, joten startteja ei ollut tarkoitus ihan heti ajaa lisää.

Taantuman syykin paljastui kertarysäyksellä. Toinen Hyvinkään reissu suoritettiin loppusyksystä 2010. Taas oli imuroitu hiekkaa… ja paljon. Tällä kertaa selvittiin ilman leikkausta ja sitkeänä sissinä Heinäkenkä keskittyi näpelöimään vesivahingon sairaskarsinaansa, kun ei kerran heinää annettu.

Kertaakaan Heinäkenkää ei ole yllätetty hiekan syönnistä eikä se oireile mitenkään ennen kuin tilanne on edennyt todella pitkälle. Kuonokoppaviritysten on todettu olevan toimimattomia, koska tämä ”houdini” kaivaa kopalla maata. Suunnitelmissa on haketarhan perustaminen.

Toiveissa on, että tämä teräsvatsaisuus ja suunnaton sitkeys selvitä koettelemuksista kanavoituisi myös sisuksi radalla. Nähtäväksi jää miten käy.