« Syyskuu 2019 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Kolmas ratatesti

Heinäkengän kolmas ratatesti tehtiin maanantaina 12.9.2011. Pientä epäilyä ennen testiä oli lievästä virusinfektiosta, joka olisi tosin menossa ohitse. Hevonen ei ole oireillut mitenkään, mutta tallilla on ollut oireilevia yksilöitä. Hevosen ulkoinen suoritus ei tosin kertonut mitään poikkeavaa ja Heinis alkoikin hiota kunnolla vasta täysiä mentävällä kierroksella.

Maitohappotaso alkoi nyt kohoamaan hieman aikaisemmassa vaiheessa kuin edellisessä testissä, mutta vieläkään ei päästy mitenkään tulvivaan tuotantoon. Toisaalta hevonen kulkee nyt testissä samoilla syketasoilla kuin ennenkin, mutta reilut 3 sekuntia nopeampia kilometriaikoja.

Hemoglobiiniarvo oli viiterajojen alapuolella, mikä voi hyvinkin viitata läpikäytyyn virustartuntaan. Tämän taudin piikkiin voi yhtä hyvin mennä maitohappotason muutos alemmalla sykkeellä. Toisaalta normaalia vaihteluakin voi olla, mutta asiasta ei ole tarkempaa tietoa, koska vertailevaa tutkimusta aiheesta ei löydy.

Palautuminen oli kuitenkin edelleen todella nopeaa, joten tässä mielessä mitenkään suuremmasta taudista ei ole ollut kyse. Alle sadan pulssi mitattiin jo kun Heinis oli kävellyt radalta mäen ylös talliaukiolle. Normaalia syksylenssua siis! :)

Nopeutta on tämänkin testin tuloksista päätelleen tullut lisää, vaikka maitohappotasot eivät ole vielä merkittävästi kohonneet. Starttaaminen on selkeästi vienyt hevosta eteenpäin, vaikka aina ei ole koko matkaa ravilla mentykään. Seuraavalla testikerralla Tero saa ajaa kaksi ”täysiä” kierrosta jotta nähdään millä tavalla maitohappotasot kehittyvät.