Kilpailijainfo

Raveihin ilmoittaminen


Omistajien pääsyliput Heppa-järjestelmästä

Heppa-järjestelmän käyttäjänä voit tulostaa itsellesi yhden sisäänpääsylipun/hevonen Kuopion raveihin sille päivälle, jolloin hevosesi starttaa Sorsasalossa. Lippu löytyy Heppa-järjestelmän Oma talli –osiosta. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan!


Ravipäivä ja kilpailurutiinit

Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.


Katokset

Katosvaraukset on mainittava heti ilmoittamisen yhteydessä. Kerro myös samalla erityistoiveesi katoksen suhteen. Katospaikka on ilmainen. Vierastallipaikka on 15 €/hevonen. Yöpyminen vierastallissa 20 €/yö/hevonen.


Katoslistat

Katoslistat ovat nähtävillä varikkoportilla, katoksilla, sisäänkirjoituksessa ja tallikahvion seinällä. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat tarpeen mukaan katospaikkasi sijainnin.


Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 10 €/ hevonen (pois lukien koe- ja ponilähdöt). Maksa osallistumismaksu osoitteessa www.osallistumismaksu.fi. Mikäli hevosesi jää pois startista maksun suorittamisen jälkeen, pyydä Kuopion raviradan toimistosta hyvityskoodi maksunpalauttamista varten. toimisto@kuopionravirata.fi tai 010-321 5750.


Voilokit

Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Kuittauksen jälkeen voilokit ovat kilpailijan vastuulla, joten pidä niistä hyvää huolta ja palauta ne siistissä kunnossa. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.


Kengitysinfo

Valmentajan tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa kengittä ajamisesta sisäänkirjoitukseen tai varikkohenkilökunnalle heti kun se on tiedossa tai viimeistään tuntia ennen lähdön esittelyä. Toto4/Toto76-kohteiden osalta tiedot on ilmoitettava tuntia ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Ilman kenkiä ajaminen kielletty 15.11.-15.3.


Jenkkikärryinfo

Sisäänkirjoituksen yhteydessä kilpailijoilta toivotaan tietoa siitä, että ajetaanko hevosilla ns. jenkkikärryillä.


Tunnistus

Tunnistettavan hevosen passi on jätettävä sisäänkirjoitukseen. Tunnistaja käy tunnistamassa hevosen katospaikalla. Hevosella ei saa olla tunnistamistilanteessa tunnistusta haittaavia suojia tai varusteita. Muista pitää hevosen passi aina mukana, kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Kaikki voittajahevoset tunnistetaan välittömästi lähdön jälkeen. Lisäksi voidaan tehdä muita satunnaisia tunnistuksia.


Raviponien tunnistaminen ja mittaaminen

Lämmitys

Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin niin että vasten kilpailusuuntaa ajaminen hitaammassa vauhdissa tapahtuu radan ulkoreunalla.
Raviponin lämmitys tapahtuu kahta uloimmaista rataa vasten kilpailusuuntaa.


Alkotesti

Kaikki yli 15-vuotiaat ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.


Rangaistukset

Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa. Rangaistuksista tiedotetaan myös Heppa-järjestelmässä.


Kengitysseppä

Kengityssepän tavoittaa ottamalla yhteyden varikon henkilökuntaan. Kengitysseppä päivystää katospaikalla C12.


Eläinlääkäri

Eläinlääkärin tavoittaa yleensä eläinlääkärin kopilta. Muussa tapauksessa ota yhteyttä varikon henkilökuntaan.


Näytteenotto

Näytteenottotilat ovat tallirakennuksessa. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.


Ensihoito

Ensihoitohenkilökuntaa tarvittaessa ota yhteys varikon henkilökuntaan.


Voittajaseremoniat

Seremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan ulkoreunan voittajakehässä. Kuopion ravien voittajakuvat (1 kpl) lähetetään voittajahevosten omistajille. Lisäkuvia voit tilata Juhani Hynyseltä, p. 0440 577 677 tai juhyny@gmail.com. Katso lisätietoja täältä.


Lämmitysajat ja paljon muuta tärkeää informaatiota löydät ravien käsiohjelmasta, joten tutustu siihen huolella. Käsiohjelmasta löydät myös raviradan yhteystiedot. Valmentaja saa käsiohjelman sisäänkirjoituksesta voilokin kuittaamisen yhteydessä.

Varikkoalueen työntekijät auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan sattuessa ravien aikana. Eläinlääkärin kopissa on myös varavarusteita. Näitä on mahdollista lainata varusterikon sattuessa.


Startin jälkeen


Muuta

Kuopion Ravirata Oy:n/ Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry:n toimisto on avoinna ma – ti klo 8-15, ke-to etukäteen sovittaessa ja ravipäivinä aamukahdeksasta ravien päättymiseen saakka. Toimisto on suljettu perjantaisin. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan raviradan internet-sivuilla.

Tervetuloa kilpailemaan Kuopion raveihin!

Kuopion Ravirata Oy
Sorsasalo
70420 KUOPIO

puh. 050 4080 666

Tervetuloa Kuopion raviradalle!