SORSASALON RAVIKOULU – HEVOSTOIMINTAA NUORILLE

 

Sorsasalon Ravikerho on nyt Suomen Hippoksen hyväksymä ravikoulu!


Ravikoulun kursseilla tutustutaan pienryhmissä ponien ja hevosten päivittäisiin tarpeisiin, perushoitoon ja ajamiseen sekä opetellaan yleisimmät ravivarusteet ja valjastus ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Pienimmille kerholaisille on puuhaa myös keppihevosten parissa!

 

Olemme siirtyneet käyttämään Hopotia! Jatkossa löydät meidät Hopotista nimellä Sorsasalon ravikerho ja pääset ostamaan kurssit, irtotunnit ja yksityistunnit kätevästi sieltä!

Kurssit löytyvät nyt siis Hopotista ja uudet kurssit ovat jo myynnissä!

hopoti.com

 

Kurssitarjontamme:

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi on suunnattu niille, jotka haluavat tutustua hevosurheilun maailmaan. Aikaisempaa kokemusta hevosista tai poneista ei tarvita, kurssi onkin oivallinen keino tutustua hevosiin ja poneihin. Kurssilla tutustutaan Sorsasalon ravikerhon opetushevosiin ja -poneihin, sekä niiden kanssa toimimiseen niin tallissa kuin ajossa. Kurssilla opetellaan valjastusta, valjaan osat, hevosen/ponin harjausta ja hoitoa, kavioiden puhdistusta, hevosen osia, taluttelua ja käsittelyä.

Jatkokurssi 1
Jatkokurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opitaan lisää hevosten ja ponien käsittelytaitoja, valjastamista, ajamista, miten ajetaan, varusteita, hevosten ja ponien käyttäytymisen oppimista.

Jatkokurssi 2
Jatkokurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin ja jatkokurssin1 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla keskitytään hevosten ja ponien ruokintaan, lisää ajoharjoittelua, rutiinien hakemista ja ponien ja hevosten erilaisuuksien oppimista.

Jatkokurssi 3
Jatkokurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin ja jatkokurssin1 ja 2 tai hallitsevat vastaavat taidot. Tällä kurssilla syvennytään tarkemmin hevosen hoitoon, terveyden ylläpitoon, sairauksien tunnistamiseen ja perusruokintaan. Kurssin tavoitteena on oppia ajamaan raviponia varmoin ottein, hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä sekä suunnitella ruokintaa.

Jatkokurssi 4
Jatkokurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin ja jatkokurssin1-3 tai hallitsevat vastaavat taidot. Tällä kurssilla opitaan ryhmässä ajamista tasaisella tempolla. Kurssilla syvennytään lisäksi hevosen ja ponin ruumiinrakenteeseen, jalka-asentoihin ja kengitykseen sekä jalkojen hoitoon. Kurssin tavoitteena on oppia tuntemaan hevosen rakennetta sekä oppia ajamaan tasaisella temmolla.

Jatkokurssi 5
Jatkokurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssin ja jatkokurssin1-4 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opitaan ajamista raviradalla ryhmässä sekuntikellon kanssa sekä ajamaan kilpavauhtisia harjoituksia. Syvennytään lisäksi tarkemmin varusteisiin ja kokeillaan niiden käyttöä käytännössä. Lisäksi tutustumme lihashuoltoon.

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet tasot 1-5 tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla syvennytään raviponien ja -hevosten tavoitteelliseen valmentamiseen. Kurssin tavoitteena on oppia ponin ja hevosen erilaisista valmennusmahdollisuuksista, oppia ajamaan hiitti sekuntikellon kanssa sekä ymmärtää valmentajan vastuu.

Kilpakurssi

Kilpakurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet vähintään tasot 1-5 ja valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla harjoitellaan kilparadalla ajamista, tutustutaan volttaamisen alkeisiin sekä siihen, miten toimitaan raveissa. Kurssin tavoitteena on oppia kilpailuttamisesta, ymmärtää volttaamisen perusteet ja kilpailuttamisen perusteet. Kilpakurssi antaa hyvät valmiudet osallistua ajolupakurssille. Kilpakurssille on mahdollista osallistua myös omalla ponilla/hevosella.

Tulossa:

Yksityistunnit - Yksityistunnin voit varata Hopotin kautta kalenteriin merkityille ajankohdille, tai sopimalla erikseen ohjaajien kanssa oman yksityistunnin sinulle sopivaan ajankohtaan. 

Irtotunnit - Irtotunnille voi tulla minkä tahansa ryhmän mukaan, jossa on tilaa.

 

Kursseille tarvitset säänmukaisen vaatetuksen, kypärää voit tarvittaessa lainata ravikerholta.

-Yksi kurssi sisältää 5 kurssi/kerhokertaa, yhden kurssikerran pituus 1,5 h

ALLE 7-VUOTIAIDEN lasten tutustumiskäynnit/ponin rapsutukset: Tallin aukioloaikoina olisi mahdollisuus pienempien kanssa käydä sovitusti tutustumassa poneihin maksutta. 

 

Yhteystiedot

Yhteystiedot Pirjo Saarela spirjo93@gmail.com p. 045 650 6254

Pirjo Saarela vastaa Ravikoulun toiminnasta ja kerhojen ohjaamisesta.

Yhteydenotot arkisin 8-15 välillä (puhelut, sähköposti ja Whatsapp). Iltaisin ja viikonloppuisin emme vastaa tiedusteluihin. Jos asiasi on kiireellinen, laita viesti, niin soitamme takaisin mahdollisimman pian.

Jos joudut olemaan poissa kerhotunnilta, ilmoitathan siitä ajoissa Pirjolle viestillä!

 

Hinnasto:

5 x 1,5 h ponikurssit    125 €

5 x 1,5 h hevoskurssit 175 €

Ponikerho irtotunti    30 €

Irtotunti / hevostunnilla (ryhmän mukana)    40,00 €

Yksityistunti / perhetunti 1,5 h    75,00 €

Ponisynttärit 270 €  + 20 € lisälapsi

Ponivierailu tapahtumassa/koululla 290 € (+ matkakulut)

(Hinnat sisältävät alv 24%)

 

Kerhopäivät  on joka viikon keskiviikko ja kaikki tarjolla olevat kerhot ja kurssit löytyvät Hopotista (Hopoti - Sorsasalon ravikerho). 
Yksityistunnit, perhetunnit sekä ponivierailut tapahtumiin varauksella Pirjo Saarela p. 045 650 6254 tai spirjo93@gmail.com

Kerhotunnin voi maksaa myös tallilla (korttimaksu), jos olet ilmoittautunut ryhmään muuta kautta, kuin Hopotista. Ensisijaisesti varaathan kuitenkin paikkasi Hopotin kautta!

 

 

 

Tervetuloa Kuopion raviradalle!