Kuopio Stakes kruunaa neljän suurkilpailun T76-päivän

19.05.2017 13:17

Sorsasalon Superlauantaina ravataan peräti neljä suurkilpailua ja palkintorahoja jaetaan hevosenomistajille reilusti yli 200 000 euroa.

Suurin mielenkiinto kohdistuu tietysti Mildtex Kuopio Stakesiin. Kotiradan Next Direction nousi viimeisen kanuunajuoksunsa ansiosta koko kilpailun ennakkosuosikiksi. Ilmassa havisevat historian lehdet, sillä vuonna 1987 ajetun ensimmäisen Kuopio Stakesin voitti Citizen Laukko ja Veli-Pekka Toivanen. Nyt kolmenkymmenen vuoden jälkeen sama mies valmentaa Next Directionia. Sulkeutuuko ympyrä? Se nähdään lauantaina.

Vastus on toki huippuluokkaa, sillä koko ikäluokan kerma on paikalla mm. Kriteriumsankari Callela Leonardin ja Ruotsista saapuvan vieraan Benjamin Evon johdolla. Stakesin karsinnat ajetaan T76 pelin kohteina ja jännittävä finaali päivän viimeisenä lähtönä. Voittaja kuittaa hulppeat 36 000 euroa!

Kylmäveristen Savo-ajossa ravikuningatar Saaga S pyrkii pakoon Ville Korjuksen Välähdykseltä, joka uupui viimeksi Vermossa liian hurjaan alkuvauhtiin. Mausteen soppaan heittävät nuoret nousukkaat Koivikon Kalle, Pyörylän Paroni ja Taruntuuli.

3-vuotiaiden Biofarm-Cup on tasokas ja tasainen, jossa melkeinpä mikä tahansa hevonen voi viedä 10 000 euron voittopotin. Cartivet-Meeting finaalissa Risto Kauppisen tallin huippukuntoinen Willy Wingston nousee suosikiksi takamatkasta huolimatta.

Suurkilpailuiden lisäksi T76-pelin päättävä kultadivisioona on huippumielenkiintoinen. Kotiradan Victory Bonsai on saanut uloimman lähtöradan ja viimeksi Oulussa sooloillut Midnight Hour on arvottu takariviin. Tämä antaa mahdollisuuden hyviltä paikoilta lähteville Up Up and Awaylle ja Korven tallin Twigs Voicille. Luvassa on sähköinen mailin pyrähdys!

Nyt jos koskaan kannatta lähteä paikanpäälle katsomaan huippuraviurheilua!

Tervetuloa Kuopion raviradalle!