Suomenhevosen Juhlaravit Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017

29.11.2017 10:49

Kuopion ravirata on saanut kunnian järjestää Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä Suomenhevosen Juhlaravit

Tapahtumassamme on runsaasti historiallista ja opettavaistakin nähtävää koko perheelle. Sisätiloihin on koottu mittava sotahistoriallinen näyttely kuuluisan Miitri Oikarisen yli tuhannan esineen kokoelmasta. Nähtävänä on mm. koskettava valokuvanäyttely sota-ajan ihmisistä ja hevosista, useita erilaisia aseita Suomi-konepistoolista suurikokoisiin ilmatorjuntatykkeihin sekä monenlaisia sota-ajan varusteita. Näyttelyyn voi vapaasti tutustua tapahtuman aikana Totohallin tiloissa. Myös Miitri Oikarinen on paikalla kertomassa kokoelmansa taustoja. Lisätietoja Miitristä voit lukea tästä Yle-uutisten linkistä. Miitri Oikarinen on toiminut mm. asiantuntijana Tuntematon Sotilas-näytelmässä.

Totohallissa on myös näyttely tuoreammista Suomi100-teeman valokuvista, joiden aiheena on sota-ajan naisten arjen askareet ja tilanteet. Kuvissa myös suomenhevonen esittäytyy ystävänä, tukena ja arvokkaana kumppanina. Valokuvien puvustuksesta ja kuvaamisesta ovat vastanneet Satu Jeulonen ja Tiina Korjonen.


Yhtenä juhlapäivän kohokohdista on Totohallin seinälle maalatun suomenhevosaiheisen taidemaalauksen julkistamistilaisuus. Maalauksen taiteillut Annukka Kähkönen on paikalla kertomassa teoksensa taustoja.

Perheenpienimmille on historiatietouden lisäksi tarjolla leikkejä Muksulan ohjatusta leikkihuoneessa katsomorakennuksen alimmassa kerroksessa. Lisäksi lapset voivat osallistua kepparikisailuun, jossa kaikki osallistujat palkitaan. Rapsuteltavana on myös ihastuttava poni.

Ravien erikoisuutena on se, että kaikki ravilähdöt ovat suomenhevosille. Tänä vuonna vietetään suomenhevosen kantakirjan 110-vuotisjuhlia ja Kuopion ravirata haluaa kunnioittaa omaa kansallisaarrettamme järjestämällä suomenhevosravit.

Viihtyisään Ravintolakatsomoomme on katettu noutopöytään Suomi100 Juhlamenu:

Alkuun:
Tervetulomalja

Savumuikku salaattia G, L
Kyyttöjuusto salaattia G
Sienisalaattia G, L
Mummonkurkkua G, L
Leipä ja levite L

Pääruoaksi:
Karjalanpaisti 2017 G, L
- Ylikypsää porsaan kylkeä ja naudan rintaa karjalanpaistin tapaan
Järvikalamureketta G, L
Perunamuhennosta G, L

Jälkiruoaksi:
Suomi100 Mustikkatäytekakkua L & kahvi/tee

Juhlamenun hinta: 25 €, lapset alle 12 v. 10 €. Raveihin sisäänpääsylipun ostaneet saavat sisääntuloportilta 5 €:n alennukseen oikeuttavan kupongin!
Ravintolakatsomo palvelee A-oikeuksin. Ravintolapalveluistamme vastaa laadulla ja ammattitaidolla VS-Ravintolat.

Tervetuloa Kuopion raviradalle!