23.12. Tallitonttujen seikkailu lapsille!

12.12.2017 15:26

Sorsasalon Tallitontut poneineen odottavat lapsia avukseen etsimään Joulupukin ponilta kadonnutta tärkeää esinettä!

Aatonaaton Toto76-ravitapahtumassa Kuopion Ravinuoret ry järjestää lapsille jouluisen Tallitonttuseikkailun klo 13.30 ja klo 14.30. Tule mukaan seikkailemaan ja auta tonttuja löytämään Joulupukille tärkeä esine! Seikkailijoiden kokoontuminen katsomorakennuksen alakertaan, Muksulan leikkihuoneeseen klo 13.25 ja klo 14.25. Jokainen osallistuja saa seikkailun aikana pienen herkun.


Tallitonttuseikkailu on vuoden 2017 huipentuma #ponikaverit-kiertueelle, jota on toteutettu Pohjois-Savon kouluissa. Hanke käynnistettiin keväällä 2016 Kuopion ravinuorten ja raviradan ideoimana. #ponikaverien tarkoituksena on viedä ihkaoikeiden ponien avulla hyvää kaverihenkeä koululaisten keskuuteen. Tapahtumissa lapsia on kannustettu yhteiseen tekemiseen mm. ponien kanssa suoritettavien tehtäväratojen avulla sekä poniloimien yhteisellä suunnitteluilla ja maalaamisella. Loimien maalaamisen ideana on ollut se, että jokaisen luokkakaverin kädenjälki näkyy valmiissa loimessa - ilman kaikkien yhteistä panostusta ei loimea saada tehtyä valmiiksi.

#ponikaverit-vierailuista saatu palaute on ollut positiivista ja opettajien mukaan vierailut ovat olleet uuden opetussuunnitelman mukaista toimintaa. Aiheeseen liittyen sosionomiopiskelija Päivi Vepsäläinen laati Savonia ammattikorkeakouluun opinnäytetyön, jonka tulos puolsi pitkäkestoista eläinavusteista työskentelyä. Lukuvuodelle 2017 Kuopion Ravinuoret ry sai #ponikaverit-vierailuille Olvi-säätiön tukea.

Tähän mennessä #ponikaverit-vierailuilla on ollut mukana yhteensä 10 alakoulua, 45 luokkaa ja yli 900 oppilasta. Tunnelmia vierailuilta löydät Facebookista #ponikaverit.

Lisätietoja:

Inga Korhonen
sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja
Kuopion Ravinuoret ry
ravinuoret@kuopionravirata.fi
p. 050-356 6467

Marita Huttunen
toimitusjohtaja
Kuopion Ravirata Oy
marita.huttunen@kuopionravirata.fi
p. 050-522 9799

Tervetuloa Kuopion raviradalle!