Ponsse Cup käynnistyy lokakuussa!

29.07.2019 12:42

Ponsse Oyj yhdessä Oulun, Kuopion ja Bodenin raviratojen kanssa ylpeinä esittävät: Ponsse Cup 3-4-vuotiaille lämminverisille – finaalin ykköspalkinto 12 000 euroa!

Lokakuussa käynnistyvä Ponsse Cup on kaivattu piristysruiske nousevien nuorten lämminveristen loppuvuoden kilpailukalenteriin. Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren kertoo kilpasarjan taustoista:

”Ponsse Oyj on ollut usean vuosikymmenen ajan tukemassa suomalaista raviurheilua. Tälle vuodelle halusimme katsoa kohdennettua sponsorointia pohjoisten raviratojen osalta ja kohteeksi tuli uusi kilpailusarja Kuopion, Oulun ja Bodenin radoilla. Raviurheilu on hieno ja perinteinen urheilulaji, joka tarvitsee nostatusta alan kaikkien toimijoiden kesken. Kilpailusarjalla haluamme tuoda nuorille lämminverisille hevosille mahdollisuuden kisata syksyn ja alkutalven ajan hyvillä palkinnoilla.”

Karsinnat on rajattu enintään 15 000 euroa tienanneille 3-4-vuotiaille lämminverisille. Kilpailusarja sisältää kaksi karsintalähtöä jokaisella yhteistyöradalla, ja jokaisen karsinnan kaksi parasta selviää 7.12. Oulun 75-raveissa juostavaan finaaliin. Karsintojen minimiykköspalkinto on 2500 euroa ja finaalin ykköspalkinto 12 000 euroa. Tarkemmat säännöt ja karsintojen ajankohdat tiedotteen lopussa.

Oulun raviradan toiminnanjohtaja Sirkka Huopana kommentoi:

”Ponsse Cup on erittäin tervetullut lisä Oulun, Bodenin ja Kuopion raviratojen kilpailutarjontaan ja samalla konkreettinen esimerkki toivotusta yhteistyöstä yli rajojen. Kilpailusarja nostaa esiin nuoria nousevia hevosia, jotka eivät kaikki ole yltäneet suurimpiin ennakkomaksullisiin ikäluokkakisoihin. On kunnia-asia saada Ponsse Oyj:n tasoinen yhteistyökumppani tukemaan merkittävää kilpailusarjaa.”

Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen kommentoi:

”On hienoa, että olemme yhteistyössä Oulun ja Bodenin raviratojen sekä Ponssen kanssa saaneet oman kilpailusarjan, joka tuo mukavaa piristystä Kuopion alkutalven raveihin. Ponsse Cup on mainio lisä alueen nuorten nousevien lämminveristen kilpailukalenteriin. Pohjoissavolaiset valmentajat käyvät paljon Bodenissa kilpailemassa, ja siksikin yhteistyö on tervetullutta ja varmasti mieluisaa alueemme valmentajille.”

Lisätiedot ja kysymykset:
Airi Sallinen, Oulun ravirata
08-5357300
airi.sallinen@oulunravit.fi

---------------------------------------------------------------------------------------------

PONSSE CUP säännöt

1 § Ponsse Oyj, Oulun, Kuopion ja Bodenin raviradat järjestävät yhteistyössä loka-joulukuussa 2019 ajettavan Ponsse Cup -kilpailusarjan.
Karsintalähtöjen ja finaalin päivämäärät ovat seuraavat:
- Kuopio 4.10.2019
- Oulu 14.10.2019
- Boden 24.10.2019
- Boden 5.11.2019
- Kuopio 11.11.2019
- Oulu 25.11.2019
- Finaali Oulussa 7.12.2019
Karsintojen ykköspalkinto on vähintään 2500 €, finaalissa ykköspalkinto on 12 000 €.

2 § Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki 3-4-vuotiaat lämminveriset, (myös ulkomailla syntyneet) joiden voittosumma on enintään 15 000 € (Bodenissa enintään 155 000 SEK).

3 § Karsintalähdöt ja finaali ajetaan ryhmäajoina 2100/2120 metrin matkalla. Karsintalähtöjä ajetaan kuusi kappaletta, kaksi kullakin radalla. Jokaisen karsinnan kaksi parasta pääsee finaaliin.

4 § Hevosen voi ilmoittaa karsintalähtöihin niin pitkään kuin se niihin voittosummansa puolesta pääsee, vaikka se olisi jo varmistanut finaalipaikkansa. Tässä tapauksessa, mikäli se sijoittuu kahden parhaan joukkoon, finaalipaikan kuittaa sijoittumisjärjestyksessä seuraavana oleva.

5 § Finaalin varahevosjärjestys määräytyy karsintalähtöjen tulojärjestyksen mukaan. Mikäli joku finalisti jää pois, sen paikkaa tarjotaan sijoittumisjärjestyksessä niille hevosille, jotka sijoittuivat seuraaviksi siinä lähdössä, mistä se finaalipaikkansa lunasti. Hevosten tulee kuitenkin olla ilmoitettuna finaaliin varasijalle, mikäli ovat siihen halukkaita pyrkimään. Mikäli kyseisestä karsintalähdöstä ei löydy osallistujaa, otetaan tilalle parhailla karsintapisteillä oleva varahevonen, normaalin karsintajärjestelmän mukaan. Finaaliin ovat oikeutettuja osallistumaan vain karsintalähtöihin osallistuneet hevoset.

6 § Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjä

Tervetuloa Kuopion raviradalle!