Nuorten Ravikerho-toiminta alkaa Sorsasalossa

18.11.2021 14:00

Nuorten Ravikerho-toiminta alkaa Sorsasalossa 

Sorsasalon Ravikerho – hevostoimintaa nuorille -hanke käynnistyy Kuopion raviradalla. Hankkeen toteutusaika on 1.11.2021-31.10.2022, jonka jälkeen toiminta pyritään vakiinnuttamaan Sorsasaloon. Luvassa on monipuolista puuhastelua ponien ja hevosten kanssa: kerhoja, leirejä, Ponisynttäreitä, Poniravit, Match Show ja muita teematapahtumia. Hankkeen tavoitteena on kehittää matalankynnyksen ravikerho- ja leiritoimintaa ja tällä tavoin aktivoida nuoria perheineen liikkumaan sekä tutustumaan hevosten ja ponien maailmaan. Yhdessä tekemällä myös syrjäytymisuhka vähenee. Hanketta toteuttaa yhteistyössä Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ja Kuopion ravirata. Hanke saa Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n Leader-rahoitusta.

Hankkeen pääasiallinen toteuttamispaikka on Kuopion raviradan ratatalli ympäristöineen. ”Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan nuorille ja perheille helpon, turvallisen ja ohjatun tutustumisväylän raviharrastamiseen raviradan tiloissa”, kertoo Sorsasalon Ravikerho – hevostoimintaa nuorille -hankkeen projektipäällikkö Marita Huttunen. ”Tällä hetkellä raviurheilun harrastaminen vaatii perheiltä melkoisesti resursseja ja meillä ei ole ollut ravipuolella tarjota säännöllistä harrastamismahdollisuutta uusille lajiin tutustujille. Tämä hanke mahdollistaa harrastajamäärien kasvun tulevaisuudessa”, iloitsee Huttunen.

Hanketta toteuttamisesta vastaavat yhteistyössä Kuopion ravirata sekä hankkeen hakija Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry. ”Nuorisotoiminnan kehittäminen on tärkeää ja hankkeen avulla saadaan madallettua kynnystä aloittaa harrastus ponien ja hevosten parissa. Uusista harrastajista nousee tulevaisuudessa alan aktiiveja ja saattaapa joku nuori löytää hevosista itselleen tulevaisuuden ammatinkin.”, toteaa Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Hannu Ala-Korpi.

Nuorten ja perheiden toiminta käynnistyy tammikuussa 2022 ja siitä tiedotetaan tarkemmin Kuopion raviradan ja Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton kanavissa.

 

Lisätiedot:

Sorsasalon Ravikerho -hevostoimintaa nuorille -hanke               Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry

Projektipäällikkö                                                                            Toiminnanjohtaja
Marita Huttunen                                                                             Hannu Ala-Korpi

Kuopion Ravirata Oy
Puh. 050 522 9799                                                                         Puh. 044 037 5363
marita.huttunen@kuopionravirata.fi                                               hannu.ala-korpi@kuopionravirata.fi

 

 

Tervetuloa Kuopion raviradalle!