Tiedote: Kuopion Ravirata Oy:n yhtiökokous 4.6.2014

04.06.2014 22:24

Tiedote 4.6.2014

Kuopion Ravirata Oy:n yhtiökokous järjestettiin keskiviikkona 4.6.2014. Kokouksessa käsiteltiin yhtiöjärjestyksen 11 §:n mukaiset asiat sekä päätettiin vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vuoden 2013 tileistä.

Kuopion Ravirata Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli hieman yli 3,6 miljoonaa euroa. Liikevaihdon huomattavaan kasvuun vuodesta 2012 vaikutti keskeisesti Kuninkuusravit, jotka järjestettiin Kuopion Sorsasalossa 27. – 28.7.2014. Kuopion Ravirata Oy:n tilikauden 2013 tulos oli lähes 55 000 euroa voitollinen.

Yhtiökokouksessa päätettiin myös henkilövalinnoista. Erovuorossa olleista hallituksen jäsenistä Heikki Kinnunen ja Olli Tiainen valittiin jatkamaan hallituksessa. Kuopion Ravirata Oy:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2000 lähtien ollut ja vuodesta 2003 lähtien hallituksen puheenjohtajana toiminut Juhani Okulov ilmoitti, että ei ole enää käytettävissä hallituksen jäseniä valittaessa ja hänen tilalleen valittiin Petro Ropo. Myös Timo Hulkkonen oli ilmoittanut jäävänsä pois hallituksen jäsenen tehtävästä ja hänen tilalleen valittiin Sami Koponen.

Kuopion Ravirata Oy:n yhtiökokouksessa käsiteltiin myös vuoden 2013 merkittävintä ravitapahtumaa, heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettyjä Kuninkuusraveja. Lähes 59 000 katsojaa keränneen suurtapahtuman järjestelyt onnistuivat hyvin ja tapahtuman yleinen viihtyvyys ja tunnelma saivat osakseen kiitosta kävijöiden keskuudessa.

Aluetaloudellisesti Kuninkuusravit olivat Kuopion alueelle todella merkittävä tapahtuma – Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n laatiman asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kuninkuusravivieraat käyttivät Kuopion alueella erilaisiin palveluihin yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Kuninkuusravien liikevaihto oli noin 2,225 miljoonaa euroa ja Kuopion Ravirata Oy:n kannalta Kuninkuusravit olivat projektina noin 152 000 euroa voitollinen. Positiivisesta lopputuloksesta huolimatta järjestäjille jäi myös muutamia asioita ”hampaankoloon”. Näissä asioissa onnistuminen olisi merkittävästi parantanut myös projektin kokonaistulosta.

”Vertailu aikaisempiin Kuninkuusraveihin on tietysti hieman hankalaa, mutta esimerkiksi Fintotolta saadut korvaukset ja tuet vähenivät Kuopion Kuninkuusraveissa noin 100 000 euroa verrattuna edellisvuoden Mikkelin lukemiin. Esimerkiksi järjestäjän kannalta tuottavinta radalla tapahtunutta peliä pelattiin Kuopiossa noin 250 000 euroa vähemmän kuin Mikkelissä. Tämä vaikutti näin ollen merkittävästi myös Kuopion pelituotosta saamiin korvauksiin”, Kuopion Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Mikko Korpela kertoo.

 ”Pettymyksinä voidaan pitää myös Kuopion satamassa järjestettyjä Kuninkuusravien iltajuhlia, jotka eivät houkutelleet paikan päälle tarpeeksi yleisöä. Erityisesti perjantai-illan iltajuhla oli todella suuri pettymys, sillä lippuja myytiin illalle ainoastaan noin 800 kpl, kun toiveissa oli etukäteen noin 2500—3000 myytyä lippua. Kokonaisuutena perjantain ja lauantain iltajuhlien väkimäärässä jäätiinkin noin puoleen siitä, mitä ennakkoon oli arvioitu. Ulkopuoliset vieraat eivät löytäneet tietään juhla-alueelle, samalla kun iltajuhlat jouduttiin järjestäjästä riippumattomista syistä päättämään kumpanakin iltana jo varsin aikaisin”, Korpela jatkaa.

”Tulevien kuninkuusravi-isäntien kannattaakin olla tarkkana suunnitellessaan iltajuhlia, joissa erityisesti esiintyjien kustannukset saattavat nousta korkeiksi. Erityisesti perjantai-illan juhlien järjestämiseen kannattanee Kuopion kokemusten perusteella suhtautua erityisen kriittisesti”, Korpela vinkkaa vielä lopuksi.

Tervetuloa Kuopion raviradalle!