Rataremontti hyvässä vauhdissa

22.10.2014 13:51

Sorsasalon kaviouran rataremontti etenee vauhdilla ja perjantain 24.10. Toto4-ravit päästään ajamaan normaalisti. Maa-ainesten asettuminen vaatii kuitenkin oman aikansa ja töiden jäljiltä kavioura ei välttämättä vielä ole perjantaina kaikkein nopeimmassa kunnossa.

Raviradan toimitusjohtaja Mikko Korpela kommentoi rataremonttia seuraavasti:

- Kuopion radan ongelmana ennen rataremonttia oli se, että maa-ainekset eivät sitoutuneet kunnolla. Tämä aiheutti sen, että pintakerroksen alapuolista kerrosta ei saatu tarpeeksi pitäväksi ja se murentui helposti ravien kuluessa. Tätä ongelmaa on nyt korjattu rataremontin yhteydessä ja uskomme löytäneemme maa-aineksen pohjakerrokseen, joka sitoutuu ja tiivistyy niin, että se ei tule pettämään jatkossa. Samassa yhteydessä myös vaihdettiin pintamateriaalia, joka testiajojen perusteella on tuntunut toimivalta. Raviradan kaarteiden profiilia myös korjattiin rataremontin yhteydessä, sillä vuosien saatossa maa-ainekset olivat valuneet kaarteissa ja näin ollen ne olivat loiventuneet liikaa. Profiilin muutos ja kaarteiden nostattaminen parantaa hevosten mahdollisuuksia juosta "täysillä" myös kaarteissa sekä näin ollen lisää radan nopeutta.
 
- Perjantaina, ensimmäisissä rataremontin jälkeisissä raveissa kavioura ei varmaankaan tule vielä olemaan nopeimmillaan. Rataremontti täytyy kuitenkin nähdä pitempiaikaisena projektina, jonka tulokset konkretisoituvat vasta jonkin ajan päästä. Toiveissamme on että viimeistään ensi keväänä ja kesänä, radan asettauduttua talven yli, rataremontin posiitiiviset vaikutukset tulevat koko tehollaan näkyviin.

 

Rata on suljettu harjoitusajolta ennen perjantain raveja. Lauantaista 25.10. lähtien kavioura on jälleen vapaasti käytettävissä harjoitusajoon.

Kuopion Ravirata Oy

Tervetuloa Kuopion raviradalle!